Titulka   >  Video reportáže
publikované: 24.03.2017 08:57  //  aktualizácia: 19.05.2017 11:24  //  zobrazené: 387

Aktuality z obce (22.03.2017)

V druhej polovici marca sa opätovne rozbehli zemné práce na budúcom miestnom trhoviskuna Školskej ulici. Plocha sa pripravuje na úpravu terénu.Počas zimných mesiacov boli realizované aj niektoré stavebné práce v budove trhoviska.

Knižnica v našej obci sa po čase opäť môže popýšiť novými knihami. Do jej políc pribudlo 74 nových knižných titulov. Veľa z nich je určených pre detských čitateľov, ale pribudli aj romány pre dospelých, encyklopedické knihy či populárno–náučné. 

V priestoroch kultúrneho strediska v Močenku sa 17. marca 2017 uskutočnil hromadný odber krvi. Odber realizovala Národná transfúzna služba SR z Nitry. Životodarnú tekutinu prišlo darovať 37 dobrovoľných darcov. Najbližší hromadný odber sa uskutoční v priestoroch kultúrneho strediska v piatok 16. júna 2017.

V našej obci sa už stalo dobrou tradíciou, že v jarnom období pracovníci v aktivačnej činnosti alebo projektoví zamestnanci obce pomôžu vyčistiť nielen ulice obce, ale aj priestranstvá vedľa štátnych ciest smerom na Nitru po les a smerom na Šaľu po sochu Panny Márie. V tomto roku odpad po neporiadnych občanoch zberalo 9 pracovníkov na niekoľko etáp.Po spočítaní to zvládli za jeden pracovný deň. Spolu vyzbierali neuveriteľných 30 vriec odpadkov, ktoré tam ľudia dokázali vyhádzať v priebehu jedného roka.

Vo štvrtok 16. marca 2017 navštívili v priestoroch spoločenskej sály obecného úradu výstavu drevorezieb domáceho umelca Tibora Lešša aj naši najmladší spoluobčania. Škôlkari obdivovali všetky jeho diela a pri niektorých sa aj odfotili. Postupne výstavu navštívili všetky triedy materskej školy. Nielen u dospelých, ale aj u detí mala veľký úspech. Verejnosť ju neskôr môže vidieť vystavenú v N-Centrev Nitre.

V priebehumarca – mesiaca knihy navštívilo knižnicu niekoľko desiatok žiakov materskej aj základnej školy. Počas návštevy sa od pracovníčky knižnice Danky Lóžiovej dozvedeli množstvo zaujímavých údajov o zakladateľovi knižníc na Slovensku Matejovi Hrebendovi, o najväčších knižniciach na svete alebo o najväčších či najmenších knihách na svete. Potom si mohli zalistovať v zaujímavých publikáciách, zapísať sa do knižnice a pekné knihy si aj požičať. 

  • Aktuality z obce (22.03.2017)

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top