Titulka   >  Video reportáže
publikované: 25.05.2017 14:24  //  aktualizácia: 06.07.2017 12:40  //  zobrazené: 748

Aktuality z obce (24.5.2017)

Areál obecného úradu od druhej polovice mája zdobia vlajky obce, štátu a únie. Zástavy sú nainštalované na troch stožiaroch priamo pred budovou úradu na okraji trávnika. Práce súvisiace so stavebnou časťou realizácie zastrešili pracovníci obce. Pripravili napríklad priestor na umiestenie stĺpov, vyhĺbili otvory, do ktorých zaliali betónové pätky ako základ pre každý stožiar.

V máji sa začali v areáli Kostola sv. Klimenta realizovať rôzne rekonštrukčné práce. Ako prvý bol renovovaný vchod Lurdskej jaskynky. Bol obnovený náter mreží a novonainštalovalo sa ochranné pletivo za mrežami. Práce boli hradené z milodarov veriacich. Okrem toho sa začala ďalšia etapa opravy múra Kostola sv. Klimenta. Práce vykonávaodborná firma.Na opravu časti múra použije tradičné metódy a materiály

V máji sa dožil krásneho jubilea 80 rokov dlhoročný organista a zanietený harmonikár a folklorista František Rehák. Celý svoj život zasvätil hudbe a odovzdávaniu radosti z nej najmä v Močenku a Hornej Kráľovej. K jubileu mu blahoželali počas nedeľnej svätej omše aj močenskí kňazi, farár Peter Michalov a kaplán Ľuboš Mihálka. Ku gratulantom sa pripájame aj my. Františkovi Rehákovi prajeme do ďalších rokov najmä pevné zdravie a chuť a silu tešiť nás naďalej peknými tónmi.

V nedeľu 21. mája 2017 sao farskom Kostole sv. Klimenta stretlo 44 prvoprijímajúcich detí. Slávnostnú svätú omšu celebroval močenský farár Peter Michalov. Slávnosti 1. svätého prijímania sa deti, ktoré po prvý raz prijali telo Kristovo, zúčastnili spolu so svojimi blízkymi. Počas nasledujúceho dňa sa prvoprijímajúce deti zúčastnili detskej svätej omše a posedenia v priestoroch kultúrneho strediska. 

  • Aktuality z obce (24.5.2017)

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top