Titulka   >  Video reportáže
publikované: 19.09.2017 14:45  //  aktualizácia: 09.11.2017 15:15  //  zobrazené: 1914

Kňazská rekolekcia v Kostole sv. Klimenta 7.9.2017

Kňazská rekolekcia v močenskom kostole

V našej farnosti v kostole sv. Klimenta sa 7. septembra 2017 konala kňazská rekolekcia. Je to spoločné stretnutie kňazov močenského dekanátu, v ktorom je 11 farností a pôsobí v nich 16 kňazov. „Stretávame sa každý mesiac okrem letných prázdnin a mávame aj spoločné spovede. Rekolekcia je obohatením jedného pre druhého. Ale zvlášť je tým, že sa stretneme pri slávení svätej omše, potom sa modlíme, preberáme jednotlivé veci, ktoré potrebujú vedieť či už kňazi z dekanátu, alebo aj naši veriaci a dávame odpovede na ich otázky. Rekolekcia vrcholí tým, že sa ešte povzbudíme Božím slovom a odchádzame každý do svojej farnosti,“ spresnil informácie o kňazskej rekolekcii dekan močenského dekanátu Peter Brisuda. Každé rekolekčné stretnutie je pre farnosť, v ktorej sa koná, obohatením. Veriaci sa tu napríklad často stretávajú s kňazmi, ktorí vo farnosti kedysi pôsobili alebo poznajú ostatných kňazov dekanátu z iných podujatí. „Aj dnes tu mohli veriaci vidieť napríklad kaplánov, ktorí tu pôsobili. Sú to už starší páni, zvítali sa s nimi, takže je to aj po tej ľudskej rovine také obohatenie a, samozrejme, aj po tej duchovnej. Vnímame, že patríme do nejakého spoločenstva, že sme dekanát, ktorý má niekoľko obcí a každý kňaz zastupuje niekoľko tisíc ľudí. Človeka to obohatí, duchovne pookreje a vníma, že na svete nie je so svojimi ťažkosťami a bolesťami sám,“ konštatoval farár našej farnosti Peter Michalov.

Plánovanie rekolekcií prihliada napríklad aj na históriu tej-ktorej farnosti, či je vo farnosti v danom termíne nejaká slávnosť, napríklad hodová, alebo sviatok týkajúci sa chrámu a podobne. Ďalšia kňazská rekolekcia sa uskutoční v našom dekanáte v októbri 2017 vo farnosti Žirany a potom vo Veľkom Kýre.

  • Kňazská rekolekcia v Kostole sv. Klimenta 7.9.2017

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top