Titulka   >  Video reportáže
publikované: 30.11.2016 12:25  //  aktualizácia: 30.11.2016 12:25  //  zobrazené: 710

Nové nálepky na nádoby s komunálnym odpadom

V obci Močenok už desiatky rokov funguje pravidelný zber komunálneho a niekoľko rokov zber triediteľných a opätovne spracovateľných druhov odpadov. Zber všetkých druhov odpadových komodít v našej obci zastrešuje Ponitrianske združenie obcí pre separovaný zber, ktorého členom je aj naša obec. Na základe rozhodnutia valného zhromaždenia združenia sa bude pre jednotlivé členské obce od nového kalendárneho roka meniť spôsob fakturácie za komunálny odpad. „Občanov sa táto zmena z hľadiska platieb nebude týkať. Ide o to, aby sa urobil lepší obraz o tom, ktoré obce aké množstvo zmesového odpadu vyvážajú zo svojho územia. Na základe návrhu jednotlivých členov od 1. januára nastane zmena v tom, že sa budú vyberať paušálne poplatky za jednotlivé nádoby na zmesový komunálny odpad, to sú tie, ktoré naši občania poznajú buď v tej čiernej plastovej podobe, alebo kovové klasické kuka nádoby. Preto, aby sme poznali počet používaných nádob v obci Močenok, pristúpime v najbližších týždňoch ku kroku, že požiadame občanov, aby si na obecnom úrade vyzdvihli nálepky, ktorými označia jednotlivé svoje nádoby. Nálepky majú nápis Komunálny odpad obec Močenok. Len tie nádoby, ktoré budú takto označené budú pracovníci vyvážajúcej firmy v nasledujúcom roku z našej obce občanom vyvážať,“ objasnil starosta obce Roman Urbánik.

Pre občanov tento krok znamená určité starosti s prevzatím nálepky a nalepením na smetnú nádobu, ale pre obec z toho vyplýva podstatná úspora nákladov, ktoré budú vynaložené na zber a zhodnotenie komunálneho odpadu. Aj od presného počtu zaevidovaných nádob bude totiž závisieť výška paušálnych poplatkov za vývoz. „Nálepky budú v klientskom centre obecného úradu, kde si občania vyžiadajú nálepku podľa adresy, prevzatie podpíšu zamestnancom úradu a svoju nádobu označia touto nálepkou,“ doplnil starosta Urbánik.

Pracovníci spoločnosti zberajúcej komunálny odpad tak budú musieť kontrolovať každú nádobu, či je označená nálepkou určenou pre zber komunálneho odpadu, v prípade, že nebude označená, tak ju nevyvezú, pretože za zber tejto nádoby im obec nezaplatí. Celý systém zberu označených nádob sa začne realizovať od januára budúceho roku. 

 

Marcela Lenčéšová

 

 

  • Nové nálepky na nádoby s komunálnym odpadom

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top