Titulka   >  Video reportáže
publikované: 24.03.2017 08:51  //  aktualizácia: 31.05.2017 12:44  //  zobrazené: 589

Projekt Šanca na zamestnanie

Projekt Šanca na zamestnanie

Projekt pod názvom Šanca na zamestnanie funguje na Slovensku od októbra 2015. Projekt organizačne zastrešuje úrad práce, sociálnych vecí a rodiny prostredníctvom financií z európskych štruktúr. Ide o zamestnávanie znevýhodnených skupín – najmä uchádzačov o zamestnanie z radov občanov v evidencii úradov práce, ktorí splnia určité špecifické podmienky. V našej obci bolo takýmto spôsobom od začiatku projektu zamestnaných niekoľko občanov. „Šanca na zamestnanie je projekt pre ľudí, ktorí sú dlhodobo bez práce a majú iba základné vzdelanie.Tento projekt už dokončuje svoju životnosť. Na základe tejto skutočnosti sme ešte požiadali Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Nových Zámkoch o prijatie ďalších zamestnancov,“ spresnil informácie o projekte starosta Močenka Roman Urbánik.

Projekt dovoľuje zamestnať ľudí v rozsahu minimálne 3 a maximálne 9 mesiacov na osem hodín denne podľa toho, aká bude náplň ich práce. Ostatná žiadosť obecného úradu obsahovala požiadavku na zamestnanie troch občanov na dobu pol roka. „V tejto žiadosti sme žiadali pracovné pozície údržba verejnej zelene a verejných priestranstiev. To znamená, že sú to ľudia, ktorí budú pracovať vonku v obci, budú mať na starosti čistotu a poriadok na verejných priestranstvách,“ dodal Roman Urbánik.

Projekt umožňuje samosprávam zamestnať ľudí spĺňajúcich nastavené požiadavky bez drastického zvýšenia výdavkov na mzdy. 95% nákladov na celkovú cenu práce každého zamestnanca hradí štát z európskych fondov, ostatné náklady znáša zamestnávateľ, čiže obec. 

  • Projekt Šanca na zamestnanie

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top