Titulka   >  Video reportáže
publikované: 24.03.2017 09:07  //  aktualizácia: 06.07.2017 10:46  //  zobrazené: 543

Výročná členská schôdza ZO SZZ (19.03.2017)

Výročná schôdza záhradkárov v znamení nových podujatí

V nedeľu 19. marca 2017 sa v priestoroch spoločenskej sály obecného úradu v našej obci uskutočnila výročná členská schôdza Základnej organizácie Slovenského zväzu záhradkárov v Močenku. Schôdzu otvoril a viedol z členov výboru Bohuslav Lenčéš. Privítal tridsiatku prítomných členov i hostí, ktorými boli zástupkyňa Slovenského zväzu záhradkárov z Nitry a zároveň predsedníčka Základnej organizácie Slovenského zväzu záhradkárov v Hájskom Marta Matušicová a starosta obce Močenok Roman Urbánik.

V úvode ešte prítomní minútou ticha vzdali úctu zosnulým členom zväzu, a potom sa už venovali oficiálnemu programu. V ňom podal predseda zväzu Marián Švondra správu o činnosti za uplynulý rok a načrtol plán aktivít pre rok 2017. Účtovnú správu predniesol Bohuslav Lenčéš. Prítomným sa prihovorili aj hostia Marta Matušicová a Roman Urbánik. „Ďakujem za pozvanie a za to, že som sa mohol zúčastniť na záhradkárskej výročnej členskej schôdzi. Poďakoval som sa im za ich prácu, ale aj za pomoc, ktorú poskytujú obci pri organizovaní rôznych podujatí. Myslím si, že záhradkárstvo a spolu s tým už aj vinohradníctvo patria k našej obci, k nášmu regiónu.Je to tradícia, ktorá by sa mala zachovať a mala by sa ďalej rozvíjať. Je to aj jednaz úloh do budúcnosti pre týchto ľudí, aby aj mladú generáciu viedli k práci s pôdou, k dopestovaniu úrody, dobrého hrozna, vína a ďalších vecí, ktoré zo záhrady dostávame,“ myslí si starosta obce Roman Urbánik. „Máte širokú škáluaktivít, v ktorých sa záhradkári angažujú. Napríklad degustácia – my sme v Hájskom ešte takéto niečo nemali, ale tento rok sa chceme aj my zapojiť. Takže prídeme na skusy aj učiť sa do Močenka,“ páčili sa aktivity močenských kolegov Marte Matušicovej.

V rámci diskusie sa o slovo prihlásilo niekoľko členov a hovorilo sa o najrôznejších veciach súvisiacich najmä s tohtoročným plánom aktivít, ale týkajúcich sa aj uplynulého obdobia. Prítomní sa zaujímali o tradičné podujatia ako slávenie sviatku sv. Urbana alebo zájazd, ale aj o novinky, ktoré vedenie zväzu naplánovalo. „Máme veľké plány a vízie na rok 2017. Chceli by sme zapojiť širšiu verejnosť aj členskú základňu, aby sa zúčastňovali na akciách. Takou novinkou, ktorú chceme zaviesť, je Močenský štamperlík – degustácia destilátov pod záštitou Slovenského rádu rytierov destilátov, ktorí budú prítomní a budú viesť degustáciu. Týmto by som rád všetkých vyzval, aby prispeli vzorkami alebo osobnou účasťou,“ pozval občanov na nové podujatie podpredseda ZO SZZ v Močenku Bohuslav Lenčéš.

Diskusia sa týkala aj toho, akým spôsobom sa tejto aktivity zúčastniť.Členovia zväzu záhradkárov sa dozvedeli aj o tom, že k podujatiu patrí napríklad prednáška o strihu stromov alebo príprave kvasu z ovocia.Členovia sa s plánmi vedenia pre tento rok stotožnili. „Zapojila som sa do diskusie, čo sa tých destilátov týka, lebo mám veľmi veľa marhúľ a nevidím zmysel to dávať do pohárov, tak som to začala dávať na kvas a páliť v pálenici,“ povedala nám aktívna záhradkárka Darina Štangová. „Robia pekné akcie, mne osobne, i keď som starší, pomáhajú, či sa to týka minulých rokov, keď bol rez stromčekov, viničov...To všetko mi pomáha a myslím, že nielen mne, ale aj iným. Aj keď nie som odborník, snažím sa zúčastniť na každej akcii, aby som sa poučil, aby som bol aj ja prínosom, ale hlavne, aby som aj ja odovzdával skúsenosti mladým,“ doplnil dlhoročný záhradkár Július Kolenčík.

Záver schôdze patril hlasovaniu o uzneseniach z výročnej členskej schôdze, ktoré všetci prítomní jednohlasne podporili. 

  • Výročná členská schôdza ZO SZZ (19.03.2017)

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top