Titulka   >  Oznamy
publikované: 21.07.2017 14:01  //  aktualizácia: 21.07.2017 14:12  //  zobrazené: 748

Víťazom XXV. ročníka Gorazdov Močenok bolo Tanečné divadlo ATak z Bratislavy

ATak vyhral Gorazdov Močenok

Tanečné divadlo ATak z Bratislavy získalo hlavnú cenu na jubilejnom 25. ročníku celonárodného festivalu kresťanského divadla Gorazdov Močenok za predstavenie Chcel(a) by som letieť... pod režisérskym vedením Pavla Danka. Druhé miesto získal detský divadelný súbor Úsmev pri ZŠ s MŠ Babín s predstavením O lietajúcej Alžbetke, ktoré režírovala Anna Kurčinová. Na treťom mieste sa umiestnilo divadlo Dominus Močenok s inscenáciou Mister Taylor/Bubáci v réžii Petra Weincillera. Porota udelila cenu za vynikajúce herecké výkony prezentované divadelným súborom Rondo z Preselian, ktoré predviedli v hre Salome.
Cenu za ženský herecký výkon získala Monika Ternerová z divadla Dominus Močenok. Cenu za mužský herecký výkon udelila porota Milanovi Pálfimu z DS Janka Borodáča pri OcÚ Plechotice  za postavu otca inscenácii Záveje.
Jubilejný 25. ročník festivalu Gorazdov Močenok sa konal 12. -16. júla v obci Močenok. Úvodným podujatím bola 18 km dlná púť z Močenka na Nitriansky hrad, do ktorej sa zapojilo 40 pútnikov.
Tohtoročný festival bol opäť bohatý na sprievodné akcie. V kostole sv. Klimenta v Močenku sa uskutočnil koncert speváckych zborov Cantica z Močenku a Harmónia z partnerského mesta, z českého Vracova. Účastníci festivalu mali možnosť navštíviť výstavu článkov o festivale Gorazdov Močenok v Katolíckych novinách od roku 1993, expozíciu drevorezieb Tibora Lešša, filatelistickú výstavu Klubu filatelistov 52-46 Močenok s uvedením príležitostnej poštovej pečiatky. Podujatia dopĺňala galéria festivalových fotografií Filipa a Michala Lašuta. S prednáškou vystúpil jezuitský kňaz a vysokoškolský učiteľ Ladislav Csontos. Jej hlavnou témou boli zbierky divadelných hier Mariánskych kongregácií ako inšpirácia pre novú evanjelizáciu.
Súčasťou festivalu boli tvorivé dielne a zaujímavý program, ktorí pripravili animátori zo Skalitého a z Tepličky nad Váhom.
Podujatie vyvrcholilo v nedeľu vslávnostnou pontifikálnou svätou omšou, ktorú celebroval Mons. František Rábek, ordinár OS a OZ SR. 

Peter Sýkora, dramaturg festivalu

 

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top