Titulka   >  Video reportáže
publikované: 25.05.2017 14:26  //  aktualizácia: 06.07.2017 11:40  //  zobrazené: 437

Zber papiera v Základnej škole (máj 2017)

Úspešný zber papiera v škole

V tradičnom májovom termíne sa na Základnej škole v Močenku uskutočnil jarný zber papiera. Napriek tomu, že v našej obci funguje separovaný zber odpadov, medzi ktoré patrí aj papier, žiaci, ich rodičia a množstvo obyvateľov obce ochotne odkladajú starý papier práve pre deti zo školy. Základná škola zber naplánovala na 3. májový týždeň tohto roka. Od pondelka 15. mája do piatku 19. mája mohli vždy popoludní deti alebo ich rodičia, či starí rodičia odovzdať papier v areáli školy. Prirodzená súťaživosť detí ich, samozrejme, hnala k tomu, aby pre konkrétnu triedu nazberali čo najviac papiera. „Aj ma to baví, ale chcem aj, aby moja trieda vyhrala. Priniesol som papier z domu a z obchodu,“ stručne komentoval Sebastián. „Chceme, aby naša trieda vyhrala.Snažíme sa. Zároveň chceme aj niečo spraviť pre životné prostredie,“ pridal sa aj prvák Maťko. Zber papiera zhodnotil riaditeľ základnej školy Eduard Lacko: „Vyhodnotili sme výsledky tohtoročného zberu a musím s potešením konštatovať, že sme vyzbierali viac ako 42 ton papiera. Súťaž vyhodnotíme vo dvoch častiach. Jedna časť bude 1. stupeň a špeciálne triedy a druhá časť bude 2. stupeň. Všetky triedy, ktoré sa umiestnili na prvých miestach, dostanú sladké odmeny.Z celkového výnosu zakúpime interaktívne tabule. Som šťastný, že deti aktívne pristúpili k tomuto zberu a nosili čo najviac papiera.“

Celkovo žiaci školy za jeden týždeň dokázali nazberať 42 910 kg starého papiera. Najviac sa darilo triede 6. a, ktorej žiaci priniesli 4 933 kg.Stali sa tak celkovými víťazmi zberu a umiestnili sana 1. mieste pre druhý stupeň. Na prvom stupni zvíťazila s 3 204 kg papiera trieda 1. a.

  • Zber papiera v Základnej škole (máj 2017)

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top