Titulka   >  ŽIVOT V OBCI   >  Športové kluby
publikované: 15.07.2015 08:42  //  aktualizácia: 15.07.2015 08:42  //  zobrazené: 4833

Močenskí plavci

V Močenku žijú nadaní mladí ľudia, ktorí sa venujú plávaniu. Je ich viac, ale najväčšie úspechy z nich dosiahli žiaci základných a stredných škôl a to Denis Lenčéš, Eliška Lenčéšová, Ivana Hanáková, Roman Révay. Ide svojím spôsobom o raritu, lebo v obci – tak ako vo väčšine dedín na Slovensku – nie je plavecký bazén. Venovať sa tomuto športu umožňuje blízkosť združenia Aqasport v areáli Duslo Šaľa, a.s., ktorého členom je aj obec Močenok a ktorý disponuje krásnou plavárňou, do ktorej plavci z Močenka dochádzajú na pravidelné tréningy. Zúčastňujú sa mnohých prestížnych pretekov na Slovensku i v susedných Čechách. Sú naozaj pýchou klubu Slovan Duslo Šaľa, ktorý v minulých rokoch dobre reprezentovali, keď získali množstvo víťazstiev a medailových umiestnení na najrozličnejších plaveckých podujatiach, vrátane majstrovstiev Slovenska.

V roku 2003 z jedenástich dosiaľ uskutočnených pretekov priniesli viac ako štyridsať medailových umiestnení, pričom najvýznamnejšie sú úspechy z týchto súťaží: O pohár mesta Trnava (tu štartovalo veľa domácich, ale aj zahraničných pretekárov svetových mien, vrátane Martiny Moravcovej), O pohár mesta Handlová (ide vlastne o súťaž, ktorá zastrešuje plavcov z celého Slovenska v kategórii 10- a 11-ročných), Majstrovstvá Slovenska v Humennom (kategória 12- a 13-ročných).

Všetci plavci v ostatných rokoch vynikajúco reprezentujú nielen seba a svoje materské kluby, ale aj obec Močenok na mnohých domácich a medzinárodných podujatiach. Svedčia o tom mnohé medailové umiestnenia z pohárových súťaží, spolu desiatky titulov Majstrov Slovenska, či už v klasickom alebo plutvovom plávaní a v neposlednom rade aj úspechy na pretekoch európskej úrovne.
Desiatka ďalších detí a mladých ľudí chodí na kurzy plávania a tréningy plaveckého klubu. Niektorí z nich určite budú o nejaký čas reprezentovať našu obec.

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.



ŽIVOT V OBCI

ÚRADNÁ TABUĽA

Fotogalérie

Vianočné trhy 2022

Vianočné trhy 2022

1555

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top