Titulka   >  Oznamy
publikované: 28.07.2022 14:12  //  aktualizácia: 28.07.2022 14:13  //  zobrazené: 3811

OBEC MOČENOK PRIPRAVUJE DNI OBCE 2022

OBEC MOČENOK PRIPRAVUJE DNI OBCE 2022

pozýva preto záujemcov na súťaž vo varení guláša, pečení smotanového koláča a jarmočníkov na predaj svojho tovaru.

Dni Obce Močenok sa budú konať 9.-11. septembra 2022 v areáli kultúrneho strediska v Školskej ulici.

Jarmok sa uskutoční v parku pred kostolom v sobotu 10. septembra 2022 od 14.00 h. Pre jarmočníkov budú pripravené miesta na postavenie stánkov, alebo predajných stolov. Miesta na predaj nie sú spoplatnené. Jarmočníci nebudú mať možnosť pripojiť sa na elektrinu.

Informovať a prihlásiť sa môžete na tel. čísle 0907/759 854 (prípadne pošlite SMS), alebo na mailovej adrese: televiziamocenok@gmail.com

-XIV. ročník súťaže vo varení guláša Močenský kotlík

Miesto konania: areál kultúrneho strediska v Školskej ulici

Dátum konania: 10. 9. 2022, prezentácia od 9.00 h

Pravidlá súťaže:  Družstvo sa skladá aspoň z troch členov. Organizátor zabezpečí priestor na varenie, 100 misiek a lyžíc, chlieb, drevo na kúrenie a možnosť odberu pitnej vody. Na požiadanie si môžu družstvá požičať dve lavičky a stôl, ktoré sú povinní vrátiť usporiadateľovi najneskôr do 22.00 h. Prístup k elektrine organizátor jednotlivým súťažiacim vzhľadom na možnosti areálu nezabezpečuje.

Súťažiaci si sami zabezpečia: kotlík, stojan (v prípade voľného ohňa podložku proti spáleniu trávy), náradie na prípravu dreva, náradie na varenie a suroviny na prípravu, prístrešok podľa vlastného uváženia.

Každému družstvu bude náhodne pridelené poradové číslo pri preberaní vzorky uvareného guláša na hodnotenie porotou. Na hodnotenie pre porotu sa odovzdávajú vzorky gulášov v miskách pridelených organizátorom. Postupnosť odovzdávania vzoriek k degustácii na určené miesto si súťažiaci určujú  po vzájomnej dohode s organizátormi.

Príprava jedál:  Všetky suroviny si zabezpečujú súťažiaci a sú za ich kvalitu a hygienickú bezchybnosť plne zodpovední!!! Súťažiaci majú k dispozícii čas na varenie do 15.00 h.

Hodnotenie: Každé družstvo dostane za účasť pamätný list a malý darček, víťaz dostane aj diplom a cenu.

-X. ročník súťaže v pečení tradičných smotanových koláčov - „Smatankový koláč“

Miesto konania: areál kultúrneho strediska v Školskej ulici

Dátum konania: 10. 9.2022, prezentácia od 9.00 h

Pravidlá súťaže: Upečené smotanové koláče prinesú súťažiaci v priebehu dopoludnia (najneskôr do 12.00 h) do budovy kultúrneho strediska, kde ich prevezmú organizátori.

Každej súťažiacej/ súťažiacemu bude pridelené poradové číslo, pod ktorým bude porota hodnotiť kvalitu koláča. Všetky suroviny si zabezpečujú súťažiaci a sú za ich kvalitu a hygienickú bezchybnosť plne zodpovední.

Hodnotenie: Všetci účastníci súťaže dostanú pamätný list a malý darček, víťaz dostane aj diplom a cenu.

 

 

 

 

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top