Titulka   >  ŽIVOT V OBCI   >  Organizácie
publikované: 21.04.2021 14:09  //  aktualizácia: 21.04.2021 14:21  //  zobrazené: 2980

Občianske združenie Monika

Naše občianske združenie Monika, ako NEZISKOVÁ organizácia, sa od svojho vzniku venovalo pomoci deťom s poruchami učenia, ŤZP a od r.2014 sa výlučne venujeme starostlivosti o seniorov a to v dvoch formách: opatrovateľskou službou v ich prirodzenom prostredí(domácnosti) a druhou formou pomoci je ambulantné zariadenie pre seniorov, do ktorého denne prichádzajú, resp. ich dovážajú príbuzní alebo my a po skončení denného pobytu u nás odchádzajú domov.

V rámci poskytovanej služby pre seniorov v ambulantnom zariadení okrem pomoci pri odkázanosti sa venujeme sociálnemu poradenstvu, rôznymi terapeutickými nefarmakologickými postupmi upevňovaniu pamäťových schopností a rôznymi kognitívnymi činnosťami, záujmovými a pohybovými aktivitami pomáhame klientom zachovať alebo udržiavať primerané schopnosti.

Okrem toho nám záleží aj na socializácii našich seniorov, ktorú napĺňame hlavne tým, že ich berieme do divadla alebo na iné pre nich vhodné kultúrno-spoločenské podujatia a pre tých, ktorým to zdravotný stav dovoľuje, organizujeme rôzne výlety.

Taktiež máme aktívne rozvinutú spoluprácu so Základnými školami v okolí, ako aj so strednou školou Gymnázium sv.Cyrila a Metoda v Nitre. S Univerzitou Konštantína filozofa v Nitre tiež aktívnu spoluprácu. Študenti chodili v rámci andragogiky prezentovať svoje seminárne práce medzi našich klientov a taktiež s nimi pracovali napr. v rámci katedry hudobnej výchovy, telesnej výchovy alebo výtvarného umenia. Okrem toho poskytujeme priestor pre prax študentov Katedry sociálnej práce a sociálnych vied.

Tieto aktivity a kontakty vytvárajú veľmi cenné medzigeneračné vzťahy až priateľstvá.

 

Bližšie informácie o našom občianskom združení a našich aktivitách môžete získať na našom webe www.sluzbyseniorom.sk alebo na sociálnej sieti facebook.com/ZpSMonikaoz

 

 

 

 

 

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.



ŽIVOT V OBCI

ÚRADNÁ TABUĽA

Fotogalérie

Vianočné trhy 2022

Vianočné trhy 2022

1545

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top